Când vine vorba de băuturi, fiecare țără și cultură are preferințele sale unice. Dar unele dintre aceste băuturi depășesc granițele gustului obișnuit și ajung să fie considerate de-a dreptul dezgustătoare. Din Asia până în America de Sud, aceste băuturi sfidează papilele gustative și stârnesc curiozitatea celor mai aventuroși degustători. Iată o selecție a cu cele mai dezgustătoare băuturi din lume, fiecare având o poveste aparte.

Care sunt cele mai dezgustătoare băuturi din lume

Kumis — Lapte de iapă fermentat

Originară din Asia Centrală, Kumis este o băutură tradițională fermentată din lapte de iapă. Gustul este acrișor, iar textura poate fi ușor spumoasă, datorită procesului de fermentație. Ce o face să pară neplăcută pentru unii este aroma și gustul intens, care amintește de chefir, dar mult mai pronunțat. Pentru populațiile nomade, aceasta a fost și rămâne o sursă importantă de nutrienți.

Cală de şarpe — Băutură asiatică cu şarpe în sticlă

Această băutură extrem de controversată este populară în Vietnam și alte țări din Asia de Sud-Est. Se obține prin scufundarea unui șarpe într-o sticlă de alcool tare, de obicei orez sau whisky. Se crede că are beneficii medicinale, dar aspectul vizual este greu de ignorat. Imaginea unui șarpe întreg în sticlă poate fi de-a dreptul înfricoșătoare.

Baby Mouse Wine — Vin de șoareci

Această băutură vine din China și Coreea și este, fără îndoială, una dintre cele mai greu de acceptat pentru un degustător neavizat. Vinul de șoareci este produs prin introducerea de pui de șoarece (de obicei sub o lună) într-un borcan de alcool tare, unde sunt lăsați la fermentat luni de zile. Se crede că are proprietăți medicinale, dar aspectul și mirosul pot fi un test de răbdare pentru curajoșii care însearcă să-l guste.

Alte băuturi considerate cele mai dezgustătoare băuturi din lume

Casu Marzu — Brânza “vie” cu larve, devenită băutură

Deși Casu Marzu este cunoscută mai mult ca o brânză, uneori lichidul rămas de la procesul de fermentație este folosit într-o formă de băutură tradițională. Conținând larve vii de muște, această “băutură” este extrem de controversată, dar consumată ca parte a tradițiilor din Sardinia, Italia. Gustul intens și aspectul de lichid tulbure o fac greu de acceptat pentru cei neobișnuiți cu astfel de tradiții.

Citește și: Cele mai ciudate sărbători din lume

Suco de Macaú — Suc de broască peruvian

Această băutură vine din Peru și este considerată un remediu tradițional pentru potență. Se prepară prin amestecarea unei broaște vii (specia Telmatobius culeus) într-un blender, alături de diverse ierburi și ingrediente. Rezultatul este un lichid verde-maroniu, cu o consistență groasă și un miros puternic. Pentru mulți, doar ideea de a bea un suc de broască este suficientă pentru a le tăia pofta.

Black Ivory Coffee — Cafea din boabe “procesate” de elefanți

Deși este una dintre cele mai scumpe cafele din lume, procesul său de obținere o include în această listă. Black Ivory Coffee se face din boabe de cafea care au trecut prin sistemul digestiv al elefanților. Procesul de fermentație din stomacul elefantului schimbă aroma boabelor, conferindu-le o textură și un gust unic. Deși cafelele de acest tip sunt considerate un deliciu, pentru unii, ideea de a bea ceva “procesat” de un elefant este greu de digerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *