Cum-se-joacă-polo

Polo este un sport de echipă în care două echipe de câte șase jucători înot în apă, folosindu-și mâinile pentru a controla o minge și a o înscrie în poarta echipei adverse. Este un sport intens și fizic, care necesită o combinație de abilități atletice, tehnice și strategice. Polo își are originile în Persia antică, unde a fost jucat pentru prima dată în secolul al VI-lea î.Hr. A fost adus în Europa în secolul al XIX-lea și a devenit un sport popular în Anglia, Scoția și alte țări din Europa. Polo-ul a fost inclus în programul Jocurilor Olimpice pentru prima dată la Jocurile Olimpice de vară din 1900 de la Paris.

Regulament

Meciul de polo-ul se desfășoară pe un bazin de înot de dimensiuni standard de 30 de metri lungime și 20 de metri lățime. Fiecare echipă are șase jucători, inclusiv un portar. Jocul are patru reprize de câte opt minute fiecare. Scopul jocului este de a înscrie mai multe goluri decât echipa adversă. Golurile se înscriu prin introducerea mingii în poarta echipei adverse. Mingea poate fi aruncată, pasată sau bătută cu mâna.

Jucătorii nu pot folosi picioarele sau alte părți ale corpului pentru a controla mingea. De asemenea, nu pot folosi forța fizică pentru a împiedica jucătorii echipei adverse să joace.

Jocul de polo-ul este un sport dinamic și intens. Jucătorii trebuie să fie în permanență în mișcare și să fie pregătiți să acționeze rapid. Acțiunile de bază ale jocului sunt următoarele:

  • Controlul mingii: Jucătorii folosesc mâinile pentru a controla mingea. Pot arunca mingea, o pot pasă sau o pot bate.
  • Pasarea mingii: Jucătorii pot pasa mingea între ei pentru a o aduce în apropierea porții echipei adverse.
  • Tiroul la poartă: Jucătorii încearcă să înscrie goluri lovind mingea în poarta echipei adverse.
  • Apărarea: Jucătorii echipei care apără încearcă să împiedice jucătorii echipei adverse să înscrie goluri.

Jucătorii de polo-ul poartă echipamentul de protecție standard, care include o mască de protecție, ochelari de protecție, un costum de baie și papuci de neopren.

Popularitatea polo-ului în România

Polo-ul este un sport popular în multe țări din întreaga lume. Este cel mai popular în Europa, America de Sud și Australia. În România, polo-ul este un sport relativ mic, dar există câteva echipe care concurează la nivel național și internațional. Polo-ul este un sport interesant și provocator, care necesită o combinație de abilități fizice, tehnice și strategice. Este un sport care poate fi practicat de oameni de toate vârstele și nivelurile de fitness.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *