Mos-Craciun

Moș Crăciun este un personaj iconic al sărbătorilor de iarnă, iubit de copii și adulți din întreaga lume. Dar de unde vine această legendă? Legenda lui își are originile în diferite culturi și tradiții. În unele culturi, există un zeu al iernii care aduce cadouri copiilor. Iar în altele, există un spirit al pădurii care protejează copiii.

În cultura occidentală, legendele despre Crăciun au început să se răspândească în secolul al XVIII-lea. Povestea a fost popularizată de scriitori și poeți precum Clement Clarke Moore, care a scris poezia “Crăciunul Noaptea Sfântă” în 1822. Poezia lui Moore a descris pentru prima dată imaginea modernă a lui Moș Crăciun, cu o barbă albă, o haină roșie și o pălărie cu pompon. Această imagine a fost rapid adoptată de cultura populară și a devenit imaginea iconică a lui Moș Crăciun pe care o cunoaștem astăzi.

Imaginea modernă a lui Moș Crăciun

Imaginea modernă a lui Moș Crăciun este rezultatul a mai multor factori, inclusiv poezia lui Moore, ilustrațiile lui Thomas Nast și reclamele comerciale. Thomas Nast, un artist american, a fost cel care a creat prima imagine a acestuia cu 8 reni, inclusiv Rudolph cu nasul luminos. Nast a folosit această imagine în ilustrațiile sale pentru revista Harper’s Weekly, care au fost foarte populare și au contribuit la popularizarea imaginii moderne a ceea ce cunoaștem astăzi.

Reclamele comerciale au jucat, de asemenea, un rol important în crearea imaginii moderne a lui Moș Crăciun. Începând cu secolul al XX-lea, companiile comerciale au început să folosească imaginea lui Moș Crăciun în reclamele lor pentru a promova produsele lor. Acest lucru a dus la răspândirea imaginii lui în întreaga lume și la consolidarea sa ca simbol al sărbătorilor de iarnă.

Povestea Crăciunului

Povestea lui este o poveste despre speranță, bucurie și daruri. Este o poveste care este transmisă din generație în generație și care continuă să inspire oameni de toate vârstele.

Povestea spune că Moș Crăciun este un bătrân bun și generos care trăiește în Laponia, țara plină cu reni. În fiecare an, în Ajunul Crăciunului, zboară cu sania sa trasă de reni pentru a aduce cadouri copiilor cuminți din întreaga lume. Povestea spune că are o listă cu numele tuturor copiilor din lume. El știe care copii au fost cuminți și care nu. Copiii cuminți primesc cadouri, în timp ce copiii obraznici primesc cărbuni.

Povestea lui Moș Crăciun este o poveste despre magie și minuni. Este o poveste care ne aduce bucurie și speranță în timpul sărbătorilor de iarnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *