Având în vedere ca perioada vacanțelor se apropie cu pași rapizi, ne-am întrebat unde ar putea românii să își facă vacanța. Așa că am căutat câteva orașe din Europa de Est, accesibile, frumoase, care să îți asigure o vacanță de neuitat. Acesta este rezultatul:

Varșovia, Polonia

Varșovia este capitala Poloniei și unul dintre cele mai accesibile orașe din Europa de Est. Orașul are o mulțime de atracții turistice, cum ar fi Castelul Regal și Piața Veche (Rynek Starego Miasta), ambele fiind declarate patrimoniu mondial UNESCO. De asemenea, există multe muzee și galerii de artă pentru a explora, precum și un sistem excelent de transport public.

Praga, Cehia

Praga este una dintre cele mai frumoase orașe din Europa de Est și este, de asemenea, una dintre cele mai ieftine. Orașul are o mulțime de atracții turistice, cum ar fi Castelul Praga și Podul Carol, care oferă o vedere spectaculoasă asupra orașului. Praga este, de asemenea, faimoasă pentru berea sa, iar barurile și restaurantele locale oferă mâncare delicioasă și băuturi ieftine.

Belgrad, Serbia

Belgradul este capitala Serbiei și este cunoscut pentru atmosfera sa vibrantă și prietenoasă. Orașul are o mulțime de atracții turistice, cum ar fi fortăreața Kalemegdan și Biserica Sfântul Sava, dar și multe festivaluri și evenimente culturale pe tot parcursul anului. Belgradul este, de asemenea, un oraș foarte ieftin și plin de restaurante și cafenele excelente.

Budapesta, Ungaria

Budapesta este capitala Ungariei și este cunoscută pentru băile sale termale și frumusețea sa arhitecturală. Orașul are o mulțime de atracții turistice, cum ar fi Castelul Buda și Parlamentul Ungariei, dar și restaurante excelente. Budapesta este, de asemenea, un oraș foarte ieftin și este ușor de explorat cu transportul public bine pus la punct.

În general, toate aceste orașe oferă o experiență unică și autentică, îmbinând istoria și cultura cu ospitalitatea localnicilor și gastronomia locală. De asemenea, ele sunt destinații ideale pentru călătorii cu buget redus, deoarece oferă cazare și mâncare ieftine și opțiuni de transport public bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *