Cea-mai-buna-bere

Marea majoritate a oamenilor au consumat alcool cel puțin o dată în viața lor. Băuturile alcoolice au o istorie îndepărtată în istoria noastră, iar cu timpul au devenit din ce în ce mai pretențioase și rafinate. Printre acestea, se numară și berea, una dintre băuturile preferate ale românilor. Totuși, dintr-o multitudine de variante de sortimente de bere, care e în continuă creștere, ne-am întrebat, care este cea mai bună bere din lume?

Berea este o băutură alcoolică fermentată, obținută din malț, hamei și apă. Malțul este o cereală, de obicei orz, care este germinată și apoi uscată. Hameiul este o plantă care conferă berii aromă și amărăciune. Apa este, de asemenea, un ingredient esențial în bere, deoarece ajută la dizolvarea zahărului din malț și la fermentarea acestuia.

Procesul de fabricare a berii începe cu măcinarea malțului. Malțul măcinat este apoi amestecat cu apă caldă pentru a forma un amestec numit “must”. Mustul este apoi fiert, timp în care se adaugă hameiul. După fierbere, mustul este răcit și se adaugă drojdia. Drojdia fermentează mustul, transformând zahărul în alcool și dioxid de carbon.

Tipuri de bere

Există o varietate de stiluri de bere, fiecare cu propriul său gust și aromă unice. Unele dintre cele mai populare stiluri de bere includ:

  • Berea blondă este un stil de bere ușor, cu un conținut scăzut de alcool (4-5%).
  • Berea brună este un stil de bere mai intens, cu un conținut mai ridicat de alcool (5-7%).
  • Berea neagră este un stil de bere foarte intens, cu un conținut ridicat de alcool (7-9%).
  • Berea IPA este un stil de bere modern, cu un conținut ridicat de hamei, ceea ce îi conferă un gust amar.
  • Berea stout este un stil de bere tare, cu un conținut ridicat de alcool (6-8%).

Care este cea mai bună bere din lume?

Westvleteren 12

Westvleteren 12 este o bere produsă de Abatia Sf. Sixtus de Westvleteren din Belgia. Este o bere brună tare, cu un conținut de alcool de 10,2%. Are un gust bogat și complex, cu note de caramel, fructe uscate și condimente.

Este produsă de călugării de la Abatia Sf. Sixtus de Westvleteren din Belgia. Abatia a fost fondată în 1640 și a început să producă bere în 1831. Westvleteren 12 este produsă din patru tipuri de malț și patru tipuri de hamei. Berea este fermentată timp de două săptămâni în vase de fermentare deschise și apoi maturată timp de cel puțin doi ani în butoaie de stejar.

Are un gust bogat și complex, cu note de caramel, fructe uscate și condimente. Berea are o aromă subtilă de hamei și o amărăciune moderată. Berea este produsă în cantități limitate și este foarte căutată.

Mikkeller Beer Geek Breakfast

Este o bere imperial stout produsă de fabrica de bere Mikkeller din Danemarca. Este o bere tare, cu un conținut de alcool de 12,5%. Are un gust bogat și intens, cu note de cafea, ciocolată și caramel.

A fost lansată pentru prima dată în 2010. Berea este produsă din orz prăjit, hamei și cafea. Aceasta este fermentată timp de două săptămâni în vase de fermentare deschise și apoi maturată timp de cel puțin șase luni în butoaie de stejar.

Hill Farmstead Arthur

O bere DIPA produsă de fabrica de bere Hill Farmstead din Vermont, SUA. Este o bere tare, cu un conținut de alcool de 8,5%. Are un gust intens și complex, cu note de hamei, fructe tropicale și citrice.

Hill Farmstead Arthur a fost lansată pentru prima dată în 2012. Berea este produsă din orz, hamei și fructe tropicale. Berea este fermentată timp de două săptămâni în vase de fermentare deschise și apoi maturată timp de cel puțin trei luni în butoaie de stejar.

Criterii după care s-a căutat cea mai bună bere din lume

  • Aroma unei beri este adesea primul lucru pe care îl simțiți atunci când o beți. O aromă complexă și plăcută poate fi un semn al unei beri de calitate.
  • Culoarea unei beri poate oferi indicii despre stilul acesteia și despre ingredientele folosite. De exemplu, berile blonde sunt adesea făcute din orz prăjit, în timp ce berile negre sunt adesea făcute din orz prăjit și caramel.
  • Amărăciunea: Amărăciunea unei beri este dată de hamei. Berile cu o amărăciune mai ridicată au un gust mai intens, în timp ce berile cu o amărăciune mai mică au un gust mai ușor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *